Utskrift från gbg2.yimby.se
....

I väntan på Yimbypriset: En statusuppdatering

 
Det har ordnats en hel del tillställningar med stadsbyggnadstema i Göteborg den senaste tiden. Yimby har blivit inbjudna att medverka vid ett flertal av dessa, och det kan därför vara läge att göra en liten sammanställning:

Den 18/2 hölls Pecha Kucha på Park Lane


I en ansträngning att bättre dokumentera vårt deltagande vid olika arrangemang i form av seminarier, föredrag, debatter etc. har vi nu försökt att bli flitigare på att använda vårt Instagramkonto. De kvadratiska bilderna i det här inlägget kommer därifrån. Har du en "smart" telefon finns det ingen bortförklaring i världen att inte följa @Yimbygbg!


Stadsvandring med SCH i regnet


Samma kväll som Pecha Kucha ordnade Stadsplaneringeringsforum Centrala Hisingen (SCH) en vandring i Östra Kvillebäcken, och Jesper Hallén följde med från Yimbys sida. En rapport är färdigskriven och kommer att publiceras här på bloggen inom en snar framtid. SCH står även som arrangör för Flunsåsstråkets dag, där Yimby deltagit ett par gånger, och vi har länge talat om att utöka samarbetet. Framåt vårkanten planerar vi därför att styra upp en gemensam stadsvandring på Centrala Hisingen.Dagen efter hölls en politikerdebatt om Heden på stadsmuseet. Särskilt intressant blev det när Ulf Kamne (MP) och Martin Wannholt (M) från Fastighetsnämnden lade fram sina lite olika perspektiv. De båda herrarna bjöd bitvis på fantastisk underhållning. Yimby deltog förvisso inte i arrangemanget, men däremot blev vårt senaste Hedenförslag omnämnt i Peter Hjörnes ledarkrönika i Göteborgs-Posten senare samma vecka!


Onsdag 26/2 fick vi komma på en förhandsvisning av planerna för Fixfabriken i Majorna (en plats vi även tittade på i vår näst senaste stadsvandring). Utställningen har nu blivit flyttad från biblioteket på Chapmans torg till HSB:s entré på Första Långgatan 28. Vi kommer med all säkerhet att återkomma till detta spännande projekt framöver!Patrik berättade kortfattat om Yimby Göteborg på Nöjesguidens och Hyresgästföreningens bostadsseminarium på Korsettfabriken den 27/2. (Foto: Fanny Andersson)

Efter sitt anförande blev Patrik intervjuad i Avsnitt 21 av Pennypodden. En direktlänk till ljudfilen hittar du HÄR (intervjun med Patrik börjar vid 32:15).Missa inte utställningen Göteborg från ovan på stadsmuseet. Lars Bygdemarks flygfoton är på många sätt fantastiska tidsdokument, och det finns mycket att upptäcka i bilderna och diskutera kring.Det pågår även en bokrea i stadsmuseets butik, och det finns många intressanta böcker att hitta för en tia och uppåt. För böckerna på bilden fick jag ge sammanlagt 70 kronor. Det är först till kvarn som gäller (Klicka för att göra bilden större)!Vem tar hem det i år? Svaret får ni i nästa vecka!
Gå med i Yimby Göteborg
Skriv en kommentar:
<b>, <i>, <u> och <s> kan användas.
För att skapa en länk, skriv bara länkadressen (http://server/dokument).
Observera att javascript måste vara aktiverat i din webbläsare.

Namn:

Epost:

 (syns ej publikt)

Hemsida:

Blogg:

Innan du postar
Alla skall känna sig välkommna att diskutera på yimby.se.
Tänk därför på att vara konstruktiv i din kommentar - undvik personangrepp och onödigt hårt språk.
Inlägg som inte håller sig till dessa regler kan komma att tas bort.
Kommentarer:
Följ oss
Följ oss på twitter Gå med i YIMBY:s facebook-grupp Prenumerera på yimby:s RSS-feed

Om du stöder våra idéer, kom med bland Yimby Göteborg:s 6738 medlemmar. Det tar bara ett par minuter och kostar inget.

OM YIMBY GÖTEBORG

Yimby Göteborg är ett partipolitiskt obundet nätverk öppet för alla stadsvänner.
 
Vi vill att Göteborg ska växa och utvecklas som stad.

Idag byggs det för lite, för dyrt, för glest och för tråkigt. Det måste vi ändra på.

Yimby Göteborg vill ta fasta på de fungerande, levande och roliga stadsmiljöer som redan finns i Göteborg (t.ex. Långgatorna) och bygga mer, mycket mer, på det viset.

Tät blandstad är oerhört attraktiv, den ger ökad ekonomisk dynamik, den är gång-, cykel- och kollektivtrafikvänlig, den ger minskad bilism och den skyddar naturmark på landet från exploatering.

Trots det fortsätter man bygga dyra, likriktade, glesa och trista bostadsöar som kräver bilanvändning. Här finns uppenbarligen ett systemfel som måste rättas till.

Yimby Göteborg vill vara en positiv och konstruktiv röst i debatten, inte bara analysera problemen utan också diskutera möjligheterna. Det är vad Yimby handlar om!


Yimby Göteborg på Twitter

Innovative design, fine grinding
9 April 11:13 av Tom Eem
Uthyrningsdel
19 Mars 12:57 av Tom Keller
Nytt hotell på Vasagatan 22
19 Januari 14:08 av Sebastian Dahl
Welthauptstadt Germania vs. Berlin
6 Juli 2023 11:50 av Carl S.
Göteborgsregionens folkmängd
10 November 2022 13:47 av Matthias H.